ΝΕΟ Forum: Η κοινωνία αλλάζει, εσένα σε νοιάζει;


Καλό μήνα!

 

Κατόπιν της δημιουργίας του προσωπικού ιστολογίου με στόχο την προώθηση του Εθελοντισμού (https://lampadariou.wordpress.com) προχώρησα στον σχεδιασμό του Forum (Δημόσια Συζήτηση) με τίτλο: «Η κοινωνία αλλάζει, εσένα σε νοιάζει;» το οποίο είναι προσβάσιμο στην διεύθυνση: http://lampadariou.ownforum.org .

 

Το Forum αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που πλαισιώνει το ιστολόγιο και έχει σαν στόχο να συμβάλει τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας –κυρίως νεαρής- γύρω από τον εθελοντισμό και τον ρόλο του ενεργού πολίτη.

 

Θεωρώ ότι οι δυνατότητες που μας δίνει το Διαδίκτυο σχετικά με την ανταλλαγή απόψεων-ιδεών-σκέψεων και κυρίως καλών πρακτικών δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες.

 

Ο σχεδιασμός των επιμέρους ενοτήτων πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την λειτουργικότητα και την εύκολη πλοήγηση, ώστε να αποτελέσει έναν χώρο όσο το δυνατόν πιο φιλικό και ευχάριστο στον επισκέπτη και κυρίως χωρίς την απαίτηση προχωρημένων γνώσεων πληροφορικής από αυτόν. Βέβαια, το συγκεκριμένο Forum συνεχώς θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται μέσα από τις παρατηρήσεις-προτάσεις-ιδέες των εγγεγραμμένων μελών που κατατίθενται στην ενότητα «Παρατηρήσεις, Σχόλια, Ιδέες για το Forum».

 

Απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να κινητοποιήσει κυρίως νέους ανθρώπους, οι οποίοι λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις, προγράμματα και ευκαιρίες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πολίτες του κόσμου (ζουν τοπικά αλλά θα πρέπει να σκέφτονται οικουμενικά-ευρωπαϊκά) και να γίνουν οι ίδιοι πολλαπλασιαστές και φορείς πολιτισμού. Παράλληλα, βαρύτητα θα δίνεται στο περιεχόμενο του Forum ώστε να συμβάλλει ή να αξιοποιηθεί από την ευρύτερη κοινωνία στα θέματα προώθησης και ανάδειξης του εθελοντισμού στο πλαίσιο μιας Ευρώπης που διαρκώς εξελίσσεται.

 

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο Forum επιλέγοντας την σχετική εντολή που βρίσκεται στην Κεντρική σελίδα του Forum. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν διαρκεί παραπάνω από ελάχιστα λεπτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s