Η 1η αφίσα για το ιστολόγιο είναι πλέον γεγονός!


Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω την 1η αφίσα για το προσωπικό μου ιστολόγιο που σχεδίασα πριν από λίγες μέρες!

 

Πρόκειται για μια δίγλωσση αφίσα (Ελληνικά-Αγγλικά) που περιέχει τις βασικές κατηγορίες-ενότητες στις οποίες είναι χωρισμένο το υλικό που φιλοξενείται στον διαδικτυακό αυτό χώρο. Στόχος της αφίσας, που έχει αρχίσει ήδη να τυπώνεται σε μέγεθος Α3, έγχρωμη σε glossy paper, είναι η διάχυση της πληροφόρησης και η εντατικοποίηση της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών κυρίως των νέων για τον εθελοντισμό και τον ρόλο του ενεργού πολίτη στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

 

Μπορείτε κι εσείς να συμβάλετε ως πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή! Μην διστάσετε να «κατεβάσετε» την αφίσα, να την εκτυπώσετε (το μέγεθος Α4, ασπρόμαυρη εκτύπωση, απλό χαρτί είναι μια πολύ καλή και κυρίως οικονομική επιλογή!) και να την αναρτήσετε είτε στο χώρο εργασίας σας, είτε στο αγαπημένο στέκι όπου απολαμβάνετε τον καφέ σας ή όπου άλλου θεωρείτε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί (π.χ. Βιβλιοπωλεία, Κινηματογράφους, εστιατόρια, Κέντρα Πληροφόρησης και ο μακρύς κατάλογος συνεχίζεται από εσάς…!), σε κάθε περίπτωση όμως κατόπιν σχετικής άδειας από τον Υπεύθυνο/Προϊστάμενο. Η αφίσα διατίθεται και σε cartepostal!

 

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν αποστολής της αφίσας και των cartepostal στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα υποδείξετε με ένα απλό email στην διεύθυνση: lamiraklis@gmail.com .

 

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να λάβω στην παραπάνω ηλ. διεύθυνση φωτογραφίες των χώρων στις οποίες αναρτάτε την αφίσα! Οι καλύτερες (ή -γιατί όχι- όλες οι φωτογραφίες!) μπορούν να δημοσιευτούν μαζί με τα ονόματα των υποστηρικτών σε ειδική ενότητα του ιστολογίου! Μην ξεχάσετε μόνο να σημειώσετε τα στοιχεία του χώρου (επωνυμία, ταχ. διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας) στον οποίο είναι αναρτημένη η αφίσα που θα απεικονίζεται στις φωτογραφίες που στέλνετε!

 

Θερμές, προκαταβολικές ευχαριστίες σε όλους όσους γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή!

 

Με εκτίμηση,

Λαμπαδαρίου Ηρακλής

Advertisements

12 thoughts on “Η 1η αφίσα για το ιστολόγιο είναι πλέον γεγονός!

  • Αληθώς Ανέστη αγαπητέ Στάθη!

   Σ’ ευχαριστώ πολύ για την σύντομη κριτική σου και για τις ευχές σου. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν και κυρίως να βρει ανταπόκριση η νέα αυτή πρωτοβουλία!
   Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και πρέπει να δοθούν και σε σένα για την προσπάθεια με το ιστολόγιο http://emprosdrama.blogspot.com .

   Πολλούς χαιρετισμούς,
   Με εκτίμηση,
   Λαμπαδαρίου Ηρακλής

 1. Ηρακλή χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

  Είδα το mail σου, κατόπιν επισκέφτηκα το ιστολόγιό σου και, κυριολεκτικά, εξεπλάγην! Έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά και φαίνεται ότι πρόκειται για κάτι που κάνεις με την καρδιά σου! Τόσες πολλές κατηγορίες και θέματα στο ιστολόγιο, πολύ πλούσιο, πολύ ενδιαφέρον και με ωραίες και πρωτότυπες ιδέες! Συνέχισε έτσι και να έισαι σίγουρος ότι θα βρεις υποστήριξη από πολλούς! Είμαι εντυπωσιασμένος! Θερμά συγχαρητήρια!

  • Αγαπητέ Γιάννη,

   Αληθώς Ανέστη! Δεν σου κρύβω την συγκίνησή μου διαβάζοντας το μήνυμά σου! Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σου σχόλια και για τον ενθουσιασμό που διακρίνει τον τρόπο γραφής σου!
   Πράγματι, ο εθελοντισμός είναι για μένα στάση ζωής και δεν μπορεί παρά να έχει την πρώτη θέση στην καθημερινότητά μου. Το ιστολόγιο αυτό είναι απλώς ένα μέσο προώθησης και ευαισθητοποίησης για όλα αυτά που τόσο απλόχερα προσφέρει η εθελοντική εργασία σε όποιον βέβαια είναι πρόθυμος να τον υιοθετήσει στην πραγματικότητά μέσα στην οποία επιλέγει να ζήσει.
   Σ’ ευχαριστώ πολύ λοιπόν για το μήνυμά σου, ελπίζοντας ότι το ιστολόγιο πέτυχε έναν από τους στόχους που έθεσε!

   Καλή συνέχεια και πολλούς χαιρετισμούς!

   Με εκτίμηση,
   Λαμπαδαρίου Ηρακλής

 2. Αγαπητέ μου Ηρακλή,

  Δεν θα σχολιάσω πολλά για την αφίσα, αυτή τη φορά θα πω: «απλά
  άψογη»… Ξέρεις ότι πάντα σου μιλάω ειλικρινά και δεν μου αρέσει να
  σου «χαϊδεύω τα αυτιά»!!
  Μου άρεσε και ο τρόπος που προβάλλεις το ιστολόγιο, αλλά και που με
  πολύ λίγα λόγια κάνεις μια πολύ όμορφη περιγραφή του….

  Έχεις πολύ καλές ιδέες για την προώθησή του ιστολογίου σου και μπράβο
  σου γι’ αυτό αλλά …μην ενθουσιάζεσαι εύκολα γιατί λίγοι είναι αυτοί
  που θα νοιαστούν για κάτι που δεν θα τους αποφέρει προσωπικό κέρδος
  επειδή πρώτα θα σκεφτούν τι κέρδος θα έχεις εσύ από αυτό….. Την
  έννοια του αγνού εθελοντισμού δεν την καταλαβαίνουν οι περισσότεροι
  και το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές και οι δύο! Ξέρεις πως
  λειτουργεί ο κόσμος δυστυχώς, ακόμη προσπαθείς να τον αλλάξεις…;
  Πλάκα σου κάνω, συνέχισε δυναμικά!! Η καμπάνια σου για το ιστολόγιο
  είναι αρκετά πρωτοποριακή (με τα αγγλικά, το design που είναι πολύ
  κομψό κ.τ.λ.) θα ήθελα προσωπική ενημέρωση εξέλιξης της και όπως σε
  ενημέρωσα στη Θεσσαλονίκη θα φροντίσω προσωπικά να μπει στην Κεντρική
  Βιβλιοθήκη και σε όσα στέκια νέων γίνεται..

  Συνέχισε έτσι,
  Κωνσταντίνα

  • Αγαπητή Κωνσταντίνα,

   Σ’ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου και τις σκέψεις σου που περιλαμβάνεις σ’ αυτό!

   Πράγματι, γνωρίζω ότι μου μιλάς ειλικρινά, αληθινά και ότι δεν σου αρέσει να «χαϊδεύεις» αυτιά γι’ αυτό και όσα γράφεις στο μήνυμά σου είναι πολύτιμα για μένα και πολύ χρήσιμα για τον μελλοντικό σχεδιασμό.

   Ο ενθουσιασμός είναι αλήθεια ότι συνοδεύει κάθε μου σκέψη-ιδέα-δράση αλλά διατηρείται και δεν είναι παροδικός. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που συνεχίζω να πιστεύω σ’ αυτό που κάνω και συνεχίζω με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη και …ενθουσιασμό παρά τα όποια εμπόδια – μικρά ή μεγάλα – συναντώ.

   Το ζήτημα του κέρδους που θέτεις είναι βασικό ζήτημα της σημερινής κοινωνίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και από τους συμμετέχοντες στο πολιτικό σκηνικό και από τα –περισσότερα, ίσως- μέλη του κοινωνικού συνόλου. Προς απογοήτευση όμως των επικριτών –πιθανών ή μη- το προσωπικό μου ιστολόγιο (https://lampadariou.wordpress.com) δεν έχει να παραχωρήσει καμία θέση στο κέρδος παρά μόνο στον εθελοντισμό και στον αλτρουισμό. Για του λόγου το αληθές μια απλή επίσκεψη στο ιστολόγιο μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι τίποτα δεν γίνεται για το κέρδος και γι’ αυτό δεν υπάρχουν (και δεν θα μπορούν να υπάρξουν) διαφημιζόμενες εταιρείες ή προϊόντα. Η μόνη περίπτωση είναι να μπουν διαφημίσεις από την Υπηρεσία όπου αυτό φιλοξενείται (WordPress.com) αλλά νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσω ένα συγκεκριμένο ετήσιο ποσό για να μην μπορούν να δημοσιευτούν αυτές οι διαφημίσεις. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το κάνω! Επίσης, η 1η αφίσα που δημιούργησα για το ιστολόγιο (https://lampadariou.files.wordpress.com/2009/04/poster_lampadariou_blog.jpg) δεν έχει καμία διαφήμιση, κανένα λογότυπο μάρκας ή εταιρείας, κανένα προϊόν που πολύ εύκολα θα μπορούσε να μπει και να μειώσει ή να εξαλείψει το υψηλό κόστος αναπαραγωγής της. Θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σύνδεσμος από το ιστολόγιο που να παραπέμπει σε κάποια εταιρεία-επιχείρηση-οργάνωση που να αποσκοπεί στο κέρδος.

   Και ναι! Ο κόσμος αλλάζει, μπορεί να αλλάξει, αρκεί να το πιστέψεις και να προσπαθήσεις γι’ αυτό! Το έχουμε ήδη αποδείξει και το ξέρεις!

   Σ’ ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που μου έδωσες μέσω του μηνύματός σου να εκφράσω κυρίως κάποια πράγματα σχετικά με το κέρδος και την θέση του ιστολογίου απέναντι σ’ αυτό!

   Καλή συνέχεια με εθελοντικό πνεύμα και πολλές δράσεις!

   Φιλικά,
   Ηρακλής

  • Αγαπητέ κε. Βλουτή,

   Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας και αντεύχομαι. Βέβαια, ο συγκεκριμένος μήνας χαρακτηρίζεται από αρκετή μελέτη, υπομονή και γερή αντοχή λόγω της εξεταστικής περιόδου που πλησιάζει και της απαιτητικής εξέτασης για το δίπλωμα των Ισπανικών (Intermedio, επίπεδο Β2).

   Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στις καθημερινές σου δραστηριότητες!

   Με εκτίμηση,
   Λαμπαδαρίου Ηρακλής

   • Πιστεύω σε σένα…

    Θα τα καταφέρεις!…

    Καλή επιτυχία.

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

   • Αγαπητέ κε. Βλουτή,

    Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου. Ελπίζω να μην σας απογοητεύσω =)

    Καλή συνέχεια και πολλές ευχές και σε εσάς!

    Με εκτίμηση,
    Λαμπαδαρίου Ηρακλής

  • Αγαπητή Μακρίνα,

   Καλή σου μέρα! Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και για τις συχνές επισκέψεις στο προσωπικό μου ιστολόγιο. Προσπαθώ για το καλύτερο ελπίζοντας το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες του κάθε επισκέπτη, ενημερωμένου ή μη σε ζητήματα εθελοντισμού. Βέβαια, το ιστολόγιο αυτό δεν έγινε ως δια μαγείας αλλά μέσω μιας συνεχούς προσπάθειας-διαδικασίας (η οποία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη) και φυσικά εμπλουτίζεται καθημερινά μέσω εμπειριών.

   Χαίρομαι πάντως που το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα σου άρεσε και ελπίζω ότι θα συνεχίσεις τις επισκέψεις σου =)

   Πολλούς χαιρετισμούς!

   Φιλικά,
   Ηρακλής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s