Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης – Δράσε υπεύθυνα!


Εθελοντές σε δράση!

Εθελοντές σε δράση!

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης που είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας για τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποκτήσει παιδί, αποφεύγοντας πιθανή εγκυμοσύνη με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, με κυριότερη την έκτρωση, εθελοντές της δυναμικής ομάδας «Πρώτα Ρώτα» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και ασκούμενες της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Ν. Ροδόπης ανέλαβαν με πρωτότυπο τρόπο να ενημερώσουν τους συνομήλικους τους για τους τρόπους αντισύλληψης και προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι εθελοντές διένειμαν σήμερα έντυπο ενημερωτικό υλικό σε καφετέριες και στέκια νέων γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης μας από τις 10:00 έως τις 12:00, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντίστοιχες ομάδες εθελοντών απ’ όλη την Ελλάδα!

 

 

Η απελευθέρωση της γυναίκας από τα παλαιά στερεότυπα, η φιλελευθεροποίηση των σεξουαλικών σχέσεων, η μάστιγα του AIDS και τα δημογραφικά στοιχεία, είναι μερικές από τις παραμέτρους που δημιουργούν νέα δεδομένα και απαιτήσεις για την ανάγκη λήψης αντισυλληπτικών μέτρων.

 

Στην Ελλάδα, ο δείκτης γονιμότητας παραμένει χαμηλός, αντίθετα με τον αριθμό των εκτρώσεων που κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Κάθε χρόνο καταγράφονται περί τις 150.000 εκτρώσεις.

 

Σε όλη την Ευρώπη, η πλέον ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης είναι το αντισυλληπτικό χάπι. Προσφέρει σχεδόν πλήρη αντισυλληπτική προστασία και θεωρείται σαν ένα από τα πιο αυστηρά επιστημονικά ελεγμένα φάρμακα στον κόσμο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s