Ευρωεκλογές 2009: Έχεις το Λόγο – Ψήφισε!


Το λογότυπο των Ευρωεκλογών 2009

Το λογότυπο των Ευρωεκλογών 2009

Στην μεγαλύτερη παγκοσμίως εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθούν να συμμετέχουν πολίτες 27 κρατών-μελών που φτάνουν τα 375 εκατομμύρια από ένα συνολικό πληθυσμό 491 εκατομμυρίων!

 

 

Οι πολίτες καλούνται με την ψήφο τους να αποφασίσουν για το μέλλον που ονειρεύονται, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλουν να κινηθούν και κυρίως για να δώσουν οι ίδιοι την απάντηση σε πολλά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος υπό ευρωπαϊκό όμως πρίσμα.

 

Με τον έξυπνο τίτλο It’s your choice!” (η επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά: Έχεις το Λόγο – Ψήφισε!), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί τις επικείμενες Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2009 (η ακριβής ημερομηνία για την Ελλάδα έχει οριστεί για τις 7 Ιουνίου ενώ για την Κύπρο στις 6 Ιουνίου). Για την πληρέστερη ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα η οποία έχει μεταφραστεί στις 23 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και είναι προσβάσιμη (στα Ελληνικά, EL) στην διεύθυνση: http://www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=EL .

 

Στόχος της σελίδας αυτής είναι να απαντήσει σε ερωτήματα των πολιτών που αφορούν τις Ευρωεκλογές όπως για παράδειγμα γιατί να ψηφίσει κάποιος. Αυτό που συγκεντρώνει όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω site μιλά για την Ευρώπη και για όχι για τα επιμέρους Κοινοβούλια των κρατών-μελών ή για τα Θεσμικά Όργανα! Και αυτό διότι οι πολίτες θέλουν να μάθουν τι έχει κάνει, τι θα κάνει και με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτούς και όχι για τις Συνθήκες της Ε.Ε., τις Βρυξέλλες ή τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Θεσμικών Οργάνων! Αναφέρεται σε λύσεις, αντιμετώπιση των προβλημάτων. Προσπαθεί να εξηγήσει αυτά που σε κάποιους είναι αυτονόητα: εξηγεί γιατί η Ευρώπη ΔΕΝ είναι το πρόβλημα αλλά η λύση στο πρόβλημα (π.χ. παρατηρούμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με το € χωρίς να τονίζουμε την σταθερότητα του νομίσματος και την αξιοπιστία που αυτό προσφέρει) !

 

Σημαντικό όμως είναι να τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα προκύψει μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου η συζήτηση για σύνταξη ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τον Εθελοντισμό με πλήρη καταγραφή των Δικαιωμάτων του ευρωπαίου εθελοντή, αφού αυτό αποτελεί ακόμη το ζητούμενο.

 

Έχεις λοιπόν το ΛΟΓΟ – ΨΗΦΙΣΕ!

Advertisements

2 thoughts on “Ευρωεκλογές 2009: Έχεις το Λόγο – Ψήφισε!

 1. Εγώ σίγουρα θα ψηφίσω στις Ευρωεκλογές και ξέρω και το κόμμα που θα στηρίξω. Εσύ Ηρακλή θα πας να ψηφίσεις;

  • Αγαπητέ Γιώργο,

   Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

   Σ’ ευχαριστώ για το μήνυμά σου! Ναι! Φυσικά και θα ψηφίσω στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Είναι ένα θέμα που μας αφορά άμεσα όλους μας και έχει συνέπειες στην καθημερινότητά μας!
   Θεωρώ υποχρέωση και καθήκον όλων μας την συμμετοχή στις εκλογές και ειδικά στις Ευρωεκλογές όπου η σύσταση του Ευρωκοινοβουλίου καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια πολίτες από 27 χώρες!

   Έχουμε λοιπόν το ΛΟΓΟ – ας ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ! (Αν και συμφωνώ περισσότερο με το αγγλικό logo: It’s your choice!)

   Πολλούς χαιρετισμούς!
   Λαμπαδαρίου Ηρακλής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s