Τι είναι το «Babelyou»


Πρόσφατα ανακάλυψα ένα δυναμικό Portal που αφορά την πολυγλωσσία και φέρει τον πολλά υποσχόμενα τίτλο “Babelyou” (http://www.babelyou.com/gr/) !

 

Φοιτητές που ασχολούνται με την Γλωσσολογία από το Herder-Institut και το Studienkolleg της Λειψίας συνεργάζονται με το Babelyou το οποίο μάλιστα έχει βραβευτεί από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας στο τελευταίο Διεθνή Ραδιοφωνική Έκθεση στο Βερολίνο.

 

Το “Babelyou” καλεί ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ενώνει περισσότερες από 70 χώρες και 40 γλώσσες. Στόχος του είναι να συνδέσει όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει ένα διεθνή network χωρίς σύνορα!

Μέσα από μια δυναμική διαδικτυακή πλατφόρμα το “Babelyou” προσφέρει την δυνατότητα να εδραιωθεί μια επικοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους χρήστες να δημιουργήσουν το προφίλ τους, να δημοσιεύσουν φωτογραφίες και video και να δημιουργήσουν συζητήσεις και ομάδες κοινών ενδιαφερόντων.

Όσοι θέλουν να μάθουν καινούριες γλώσσες μπορούν να βρουν έναν «γλωσσικό συνεργάτη» μέσα από ειδικά κριτήρια αναζήτησης, μαθαίνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μεταφραστικό εργαλείο που τους επιτρέπει να μεταφράσουν μια λέξη σε πολλές, διαφορετικές γλώσσες κατά την διάρκεια εκμάθησης.

Το “Babelyou” ξεκίνησε από τον Andreas König τον Φεβρουάριο του 2007 και «ανέβηκε» στο Internet τον Μάιο του 2008. Η ιδέα ήταν να ενώσει ανθρώπους από όλες τις χώρες και από όλους τους πολιτισμούς σε ένα νέο κοινωνικό network ανεξάρτητα από την γλώσσα την οποία μιλούν ή την χώρα από την οποία κατάγονται.

Η εγγραφή και η χρήση της πύλης “Babelyou” είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Φωτογραφίες…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s