Αγάπη: πραγματικότητα ή φαντασία;


Έχετε σκεφτεί ποτέ αν έχετε αγαπήσει πραγματικά έστω και μια φορά στη ζωή σας ; Έχετε σκεφτεί αν έχετε νιώσει το αίσθημα που αποκαλούμε αγάπη ; Ίσως οι περισσότεροι να απαντήσετε καταφατικά αλλά μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε ;
Τα δεδομένα που επικρατούν στα πλαίσια της σημερινής μας κοινωνίας για πολλά πράγματα μας δημιουργούν αμφιβολίες, πόσο μάλλον για ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως η αγάπη ! Αυτό το θέμα για πολλούς φαίνετε να είναι πολύ απλό : μου αρέσει κάποιος ή κάποια, τον / την πλησιάζω και «τα φτιάχνουμε». Πράγματι, είναι πολύ απλό ! Κι όμως ! Είναι πολύ πιο δύσκολο, όχι τόσο στο να τα φτιάξεις με κάποιον ή κάποια αλλά το να βρεις τον / την κατάλληλο / η, αυτόν/ αυτήν που θα σε κάνει πραγματικά να ερωτευτείς αληθινά.
Πιστεύω πως θα έχετε παρατηρήσει τριγύρω σας είτε στους φίλους σας είτε στους γνωστούς σας την γρήγορη εναλλαγή των συντρόφων. Είναι θαύμα στις μέρες μας μια σχέση μεταξύ των νέων ανθρώπων να κρατήσει πάνω από ένα μήνα ! Άλλωστε, δεν φαίνεται να είναι καθόλου λαθεμένη η παροιμία «ο έρωτας του νέου, νερό στο κόσκινο», αφού επαληθεύεται από την ίδια την πραγματικότητα. Τότε δημιουργείται το ερώτημα : Τι είναι αυτό που ονομάζουμε αγάπη και άραγε μπορεί να υπάρξει ;
Η αγάπη είναι τόσο δύσκολο να οριστεί όσο δύσκολο είναι να ορίσουμε μια πυρηνική αντίδραση. Είναι δύσκολο να πούμε με λόγια τι είναι αυτό που ονομάζουμε αγάπη γιατί αλλιώς το καταλαβαίνει ο κάθε ένας από εμάς. Για κάποιον είναι το να σκέφτεσαι συνέχεια τον σύντροφό σου, για άλλον είναι ένα απλό φιλί στο στόμα… Πιστεύω όμως πως τίποτα δεν ορίζει καλύτερα την αγάπη από το να μοιράζεσαι με τον συνάνθρωπό σου εμπειρίες, απόψεις, συναισθήματα, ιδέες. Η αληθινή αγάπη δεν περιμένει ανταπόκριση. Η αρχή της αληθινής αγάπης είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο ! Θεωρώ πως με αυτόν τον τρόπο θα την ανακαλύψει όποιος πραγματικά επιθυμεί να την γνωρίσει.
Η αγάπη υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι που την αναζητούν και δεν συμβιβάζονται με περιστασιακές εξάψεις. Θα συνεχίσει να υπάρχει όσο κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν στην ύπαρξή της και προσπαθούν να την βιώσουν. Πόσο ευτυχισμένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι ! Μου θυμίζουν τους απελευθερωμένους δεσμώτες στο σπήλαιο του Πλάτωνα, οι οποίοι αφού σπάσουν τις αλυσίδες τους βγαίνουν στην επιφάνεια και αντικρίζουν τον Ήλιο, το Αγαθό. Έτσι και στην αγάπη, όλοι μας είμαστε σκλάβοι, δέσμιοι των αισθήσεών μας, των ορμών της ερωτικής μας διάθεσης και νομίζουμε πως αυτή είναι η πραγματική αγάπη. Όμως κάποιοι από εμάς καταφέρνουν να σπάσουν αυτά τα δεσμά και να αντικρίσουν την πραγματική, την γνήσια, την μοναδική αγάπη, η οποία υπάρχει και περιμένει να την ανακαλύψουμε !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s